25 Oct 2013
October 25, 2013

LJUDSKO TELO I ENERGIJA

Blog

Ljudsko telo možemo da posmatramo kao električnu bateriju koja se stalno obnavlja, a sastoji se iz tri dela:

1. Strukture- organi, mišići, kosti, nervi, krvni sudovi…

2. Tečnosti

3. Energije

Ukoliko dođe do delimičnog nedostatka energije u telu, nastaje osećaj slabosti i dolazi do bolesti. Jer, kada dođe do nedostatka energije, ćelije i tkiva se više ne obnavljaju već počinju da propadaju i na kraju umiru. Iscrpljenost je simptom preniskog nivoa energije. U slučaju krajnjeg nedostatka energije, organizam umire. Osim gubitka, postoji problem neravnoteže u protoku energije čije su posledice slične. Energetska neravnoteža među organima koji su funkcionalno međusobno zavisni, često dovodi do nastanka bolesti.

Kako da izbegnemo gubitak i neravnotežu energije i njihove propratne pojave? Kako da „napunimo baterije“?

Pre svega, potreban nam je okrepljujući san. Ljudska baterija se puni svake noći dok spavamo. Dakle, spavamo da bismo omogućili organizmu da povrati energiju. Životnu energiju crpimo i iz vazduha, hrane i kosmičkih zračenja. Kao što se akumulator u automobilu puni elektroenergijom, tako se i ljudski organizam puni automatski. Naravno, ako sve funkcioniše kako treba.

Kako da uravnotežimo i nadoknadimo našu energiju? Akupunkturom.

Ova drevna veština daje izvanredne rezultate, jer omogućava priliv ili odliv energije iz makrokosmosa, naravno uz pomoć akupunkturnih igala koje su sprovodnici iste. Na taj način se usklađuju sve funkcije u organizmu i postiže izlečenje.

Leave a Reply