11 Nov 2013
November 11, 2013

Lečenje celulita akupunkturom

Blog

Celulit je problem većine žena. Statistika procenjuje da oko 90 posto žena ima taj problem.

Celulit predstavlja  niz promena na koži koje mogu dovesti do njene degeneracije. Promene se najpre javljaju lokalno,a potom se šire na celo telo.To je,u stvari,poremećaj metabolizma,čije su posledice stvaranje ružnih naslaga ispod kože,koje vremenom sve više deformišu figure žene.

Danas se celulut pojavljuje I kod devojčica od 12-13 godina,pa i ranije.Imaju ga ne samo gojazne osobe,već ponekad i mršave,čak i sportistkinje i balerine.

Među mnogim uzrocima pojave celulita su nepravilna ishrana, nedovoljno unošenje tečnosti u organizam,dijete,lekovi,premalo kretanja,boravak u neprovetrenim I zadimljenim prostorijama,hormonski poremećaji… Pojavi celulita doprinosi i stres i dugotrajna napetost koja remeti pražnjene creva i izbacivanje vode iz organizma,menja krvni pritisak i lučenje hormona.

Celulit nije samo estetski već i zdravstveni problem. U telu se nagomilavaju toksini i višak tečnosti koji može biti u količinama koje otežavaju čak i kretanje.Česte su pojave upale celulita.Takve pojave se nazivaju celulitis.Koža  zahvaćenog predela je bolna  i pod prstima pucketa kao sneg,a zapažaju se čvorići koji su bolni i spontano i na dodir.

Da bi koža ozdravila od celulita,potrbno je uspostaviti  ravnotežu unutar tkiva,međućelijsku razmenu I omogućiti normalno stvaranje elastina.Utvrđeno je da se samo dijetom i mršavljenjem ne može   ukloniti celulit.

Veoma je važno reagovati što ranije,dok se još nije stvorilo vlaknasto tkivo,koje će celulit zauvek vezati za telo.

Trajno uklanjanje celulita postiže se akupunkturom.Ova metoda blagotvorno deluje na sve telesne metaboličke funkcije. Potstiče se čišćenje organizma, poboljšava se rad limfe i utiče na poboljšanje cirkulacije što urokuje bolju čvrstoću kože i elastičnost. Dužina lečenja zavisi od stepena i razvijenosti celulita. Uz tretman akupunkturom dobijaju se i saveti o zdravoj ishrani kao i o fizičkoj aktivnosti.

Leave a Reply